Selecteer een pagina

De Route

Benieuwd hoe we gaan fietsen?

De Route van Kaap tot Kaap

Het avontuur gaat ons door 24 landen brengen. Door de ruige natuur van Lapland, langs familie en vrienden in Nederland; leidt de route vervolgens via de bergachtige alpen naar de kust en het binnenland van de Balkan richting Griekenland; om daar met de boot of vliegtuig de oversteek te maken naar Afrika.

Aangekomen in Afrika fietsen we langs de piramides in Egypte om vervolgens via de Nijl richting de Soedanese hoofdstad Khartoum te fietsen. Vanuit daar rijden we door de Sahara richting de Ethiopische hooglanden; langs de Kilimanjaro en stammen in Kenia en Tanzania richting de victoria Falls in Zambia. Steeds dichter bij ons eindpunt komend volgen we de Steppe; de Elephant Highway in Botswana en de verlaten en de indrukwekkende natuur van Namibië richting windhoek. Het laatste stuk richting Kaapstad volgen we de westkust van het Afrikaanse continent om een na een jaar lang fietsen aan te bij onze eindbestemming, The Cape of Good Hope!

Update route:

Op dit moment raadt buitenlandse zaken af om naar Sudan en Ethiopië te reizen i.v.m. respectievelijk een staatsgreep en een burgeroorlog. Mocht de situatie niet verbeteren zijn wij gedwongen een andere route te kiezen. Dan is het plan om naar Kenia te reizen en een extra lus te maken om het Victoriameer naar Uganda en Rwanda.

Route Europa
Route afrika

Ken je mensen die langs onze route wonen en die een plekje over hebben om te overnachten? Neem dan contact met ons op via Whatsapp (+316-20924131)